BMC Luchtfilters

BMC is het exclusieve luchtfiltermerk bekend uit o.a. de Formule-1 en staat voor absolute topkwaliteit, extreme vermogenswinsten en de nieuwste filtertechnieken. BMC is een veel gebruikte luchtfiltermerk door NR.1 wereldteams, immers topcoureurs willen alleen maar het beste.

BMC is sterk vertegenwoordigd in bijvoorbeeld de Formule-1, 24h Le Mans, American Le Mans, FIA GT, Touring Master Cup, CIVT, DTM, WTCC, World SBK, AMA SuperBike, World SuperSport, AMA SuperSport, AMA SuperStock, GNCC Quad Racing en natuurlijk ervaren ook vele nederlandse coureurs op zowel amateur als professioneel clubniveau de constante kwaliteit en extreme vermogenswinsten van BMC Sport en Race luchtfilters.

BMC luchtfilters zijn ontstaan vanuit de jarenlange ervaring in de Formule-1 (sinds 1991) en van het constante onderzoek naar nieuwe oplossingen om de luchtdoordringbaarheid te verbeteren zonder dat de betrouwbaarheid er op achteruit gaat. In feite heeft de luchtfilter de moeilijke taak om de motor te beschermen tegen buitenelementen zoals olie, asfaltsporen en ander puin die naar binnen worden gezogen, maar moet tegelijkertijd de maximale luchtstroom zo toelaten dat de prestaties optimaal blijven.

BMC CDA

De Carbon Dynamic Airbox van BMC is een compleet air intake systeem. Door de dynamic air intake creëert u een echte supercharging systeem (RAM-Air effect) dat koude lucht met een veel hogere snelheid en capaciteit naar de motor toevoert dan traditionele systemen.

De airflow die de Carbon Dynamic Airbox binnen gaat wordt verder versnelt door de conische flow variator binnenin de Carbon Dynamic Airbox. Uiteindelijk zal een aanzienlijke verhoging van het motorvermogen en trekkracht verzekerd zijn door elementen als dynamic overboosting, grotere airflow, hogere druk en koelere lucht. Daarom presteert deze technologie optimaal zowel naast als op het circuit.

Omdat het aanzuigpunt van de filter laag zit door de air intake slang hoort u in de auto iets minder van het aanzuigen als dat van een normale openluchtfilter. Echter is het buiten de auto ronduit spectaculair! Maar deze filters zijn niet ontworpen om geluid te produceren maar om echte vermogenswinst te creëren.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Carbon Dynamic Airbox rijkelijk uitgerust in 100% gevlochten Carbon. Dit geeft de airbox niet alleen een exotisch uiterlijk maar heeft ook als voordeel dat deze airbox ultralicht is en de motorwarmte buiten de box houdt (Carbon is namelijk een perfecte isolator)

© Copyright 2008-2018 H&S CORSE